Πεζοπορία – στα σύνορα με το Άγιον Όρος

Borderline to Athos - Pilgrimage route

Αυτή η διαδρομή από την παραλία Κομίτσα προς Ουρανούπολη και πίσω, ακολουθεί μονοπάτι που χωρίζει την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους από την υπόλοιπη Ελλάδα

Πορεία προς τον Άθω – Προσκύνημα

Αυτή η διαδρομή από την παραλία Κομίτσα προς Ουρανούπολη και πίσω, ακολουθεί ένα μονοπάτι που χωρίζει την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πάρτε μια ματιά του φυσικού τοπίου του Αγίου Όρους με την πυκνή βλάστηση και το δάσος του που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Natura 2000. Νιώστε την ηρεμία του Αγίου Όρους με όλες σας τις αισθήσεις και αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί στα μοναστήρια του, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά!

Αυτή η διαδρομή κάτω από τα πεύκα εν μέσω των μυρωδιών του δάσους είναι μια πηγή ζωής και ανανέωσης – ψυχική και σωματική – και μια περιπλάνηση μεταξύ του επιτρεπόμενου και του απαγορευμένου, του μύθου και της πραγματικότητας.

Μήκος διαδρομής 3χλμ

 

You also like

More things to do in Ouranoupoli Halkidiki

Overlooking the bay of Mount Athos

Πεζοπορία – Με θέα το Άγιον Όρος

Περπατήστε από το λιμάνι της Τρυπητής στην κορυφή του κόλπου του Αγίου Όρους, θαυμάζοντας το καταπληκτικό τοπίο: το γαλάζιο της θάλασσας και τον ουρανό, τον Άθω (σήμα κατατεθέν της περιοχής)

Learn More
Borderline to Athos - Archaeological route

Πεζοπορία – αρχαιολογική διαδρομή

Από τον βυζαντινό πύργο του Προσφορίου Ουρανούπολης του 14ο αιώνα, η διαδρομή οδηγεί στα σύνορα του μοναστικού κράτους, απέναντι από τον παραλιακό δρόμο προς τη Μονή Ζυγού

Learn More