Τα 5 μοναστήρια για να δείτε σε μια κρουαζιέρα

Το Άγιον Όρος είναι ένας από τους πιο ιερούς προορισμούς στην Ευρώπη. Βρίσκεται στη ανατολική Χαλκιδική στη βόρεια Ελλάδα

Το Άγιον Όρος είναι ένας από τους πιο ιερούς προορισμούς στην Ευρώπη. Βρίσκεται στη Χαλκιδική, Ελλάδα, ονομάζεται επίσης “Το Περιβόλι της Παναγιάς”.

Αποτελείται από 20 ορθόδοξα χριστιανικά μοναστήρια, 17 από τα οποία είναι ελληνικά. Άλλα 3 μοναστήρια είναι Ρωσικά, Σερβικά και Βουλγαρικά.

Όλοι μπορούν να απολαύσουν τη θέα του Αγίου Όρους με μια κρουαζιέρα. Ορισμένα μοναστήρια είναι βαθύτερα στην ενδοχώρα και άλλα βρίσκονται στην ακτή.

Αυτά είναι τα κορυφαία 5 μοναστήρια του Άθω που πρέπει να δείτε σε μια κρουαζιέρα:

Μονή Αγίου Παντελεήμονος

Όταν βλέπεις τον Άγιο Παντελεήμονα, δεν θα έχεις αμφιβολία ότι είναι ρωσικό μοναστήρι. Βρίσκεται στην ακτή με καταπράσινους λόφους στο βάθος και διαθέτει το στιλ που θυμίζει αυτοκρατορική Ρωσία. Είναι επίσης το μεγαλύτερο μοναστικό συγκρότημα στη χερσόνησο του Άθω.

Δώστε προσοχή στις χαρακτηριστικές πράσινες στέγες των κατασκευών που στέφονται με τρούλους με επιχρυσωμένους σταυρούς.

Μονή Δοχειαρίου

Η Μονή Δοχειαρίου φαίνεται σαν χτισμένη σε ανώμαλο έδαφος. Τουλάχιστον, αυτή είναι η εντύπωση όταν βλέπουμε από τη θάλασσα. Από την όψη του, μπορεί να νομίζετε ότι είναι ένα φρούριο και όχι ένα μοναστήρι. Βρίσκεται κάτω από ψηλούς λόφους, περιλαμβάνει έναν αριθμό πυργίσκων που περιβάλλουν πύργους βυζαντινού τύπου.

Μονή Διονυσίου

Η Μονή Διονυσίου είναι ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα της θρησκευτικής αρχιτεκτονικής. Μπορεί να στερείται την αυτοκρατορική ευγένεια του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά το αντισταθμίζει από τη θέση του σε ψηλό βράχο.

Η Μονή Διονυσίου είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, του οποίου η μητέρα, η Αγία Ελισάβετ, ήταν συγγενής της Παναγίας.

Ιερά Μονή Γρηγορίου

Το μοναστήρι Γρηγορίου είναι ένα άλλο εντυπωσιακό συγκρότημα που βρίσκεται κάτω από τους λόφους δίπλα στην ακτή. Οι επιβλητικές του αναλογίες είναι αρκετά σύμφωνες με τους γύρω λόφους.

Επίσης, το μοναστήρι βρίσκεται σε ένα μικρό ακρωτήριο που διασχίζει τη θάλασσα.

Μονή Καρακάλλου

Η τοποθεσία της Μονής Καρακάλλου είναι βαθύτερη ενδοχώρα, αλλά μπορείτε να την δείτε από τη θάλασσα. Ογκώδεις τοίχοι περικυκλώνουν το μοναστικό συγκρότημα, με τον επιβλητικό πύργο να κυριαρχεί.

Related articles

Η διώρυγα του Ξέρξη

Η διώρυγα του Ξέρξη είναι το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική κατά την αρχαία εποχή

Learn More
Where to Stay in Ouranoupolis, Halkidiki

Πού να μείνετε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής

Για όσους αναζητούν ένα ήσυχο και γραφικό προορισμό, η Ουρανούπολη, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στην ανατολική ακτή της Χαλκιδικής, είναι ένα κρυμμένο στολίδι. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας, επιλέξτε με σύνεση όταν πρόκειται για διαμονή. Θα δούμε τρία εξαιρετικά ξενοδοχεία στην Ουρανούπολη: Hotel Makedonia, Hotel Konaki και Ouranoupolis Princess. Κάθε είδος ταξιδιώτη […]

Learn More

Διακοπές στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής

Καλώς ήλθατε στην Ουρανούπολη, ένα όμορφο χωριό στη Βόρεια Ελλάδα. Θα την βρείτε στην τρίτη χερσόνησο της Χαλκιδικής.

Learn More